There are no ads, please add some


Voor het eerst doellijntechnologie tijdens Klassieker

Arbiter Björn Kuipers krijgt zondag niet alleen hulp van zijn grensrechters, maar ook van een HawkEye-systeem, ofwel doellijntechnologie. Dat heeft de KNVB vrijdag laten weten. Het systeem debuteert in stadion De Kuip.


Tijdens feyenoord-Ajax zondag zal het systeem in gebruik worden genomen. Verder zegt de KNVB dat de doellijntechnologie ook tijdens de vijf daaropvolgende thuiswedstrijden wordt gebruikt. Ook tijdens de bekerfinale op zondag 20 april zal het systeem worden geïnstalleerd in De Kuip. Na de bekerfinale verhuist het systeem naar de Amsterdam ArenA, waar het vanaf 3 mei in gebruik genomen zal worden. Het gebruik maken van het HawkEye-systeem is overigens onderdeel van een pilot, genaamd Arbitrage 2.0.

“De KNVB is erg tevreden met de start van doellijntechnologie en de verrichtingen van het HawkEye-systeem in Stadion Galgenwaard. De komende periode zal het systeem in een groter stadion ingezet worden en onder meer tijdens de KNVB bekerfinale met honderd procent zekerheid kunnen beoordelen of het wel of geen doelpunt is, wat van essentieel belang is voor het sportieve verloop van een wedstrijd”, zegt manager competitiezaken Gijs de Jong.

“Dit past bij de visie van de KNVB om de arbitrage voortdurend te ontwikkelen en wedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen”, besloot De Jong. Overigens werkt de KNVB tijdens de pilot samen met de Engelse Premier League.

Tekst: Soccernews

Gerelateerde posts