There are no ads, please add some


Ajax wil ‘gegoochel’ van De Boer rechtvaardigen

Door onder meer Joël Veltman, Niklas Moisander, Bojan Krkic en Ricardo Kishna donderdagavond tegen Red Bull Salzburg niet aan het startsignaal te laten verschijnen, keek Frank de Boer duidelijk over het Europa League-duel heen naar de Klassieker van zondag. “Uiteindelijk is de Klassieker belangrijker”, erkende de oefenmeester van Ajax na afloop. Ajax verloor in Salzburg met 3-1, na een eerdere 0-3 nederlaag voor eigen publiek.

Volgens De Telegraaf waren de basisplaatsen van Stefano Denswil en Mike van der Hoorn nog enigszins gerechtvaardigd, omdat De Boer geen voorstander is van invalbeurten van tien of twintig minuten in competitieverband. Dit in verband met de regel dat spelers die vijftien Eredivisieduels achter hun naam hebben niet meer in voor de beloften mogen spelen. Door Veltman te passeren en Daley Blind net als tegen AZ op het middenveld te vervangen door Christian Poulsen leverde Ajax echter veel voetbal in, al kan een dergelijke speelwijze ook in de Klassieker toegepast worden.

Een resultaat tegen feyenoord is voor De Boer nodig om ‘het gegoochel’ met zijn opstelling te rechtvaardigen. “De Klassieker leeft enorm. We weten hoe belangrijk die in deze fase van de competitie is en zullen er in De Kuip staan”, belooft Daley Blind in De Telegraaf. Van der Hoorn had donderdagavond nog hoop op een ander verloop dan in Amsterdam, maar het bleef bij hoop. “Het was hetzelfde verhaal als in de eerste wedstrijd. We hoopten deze keer een antwoord te kunnen geven, maar dat is niet goed gelukt”, vertelde de verdediger, goed voor een eigen doelpunt, aan RTL7.

Tekst: Voetbalzone

Gerelateerde posts