There are no ads, please add some


Ajax uitgeschakeld in Europa League na 3-1 nederlaag in Salzburg

Ajax is vanavond uitgeschakeld in de Europa League. Na de 0-3 nederlaag vorige week in de Arena, ging Ajax vanavond met 3-1 opnieuw onderuit tegen Red Bull Salzburg. Deze keer sloeg Red Bull na de rust toe en gaf Ajax de defnitieve nekslag in de dubbele confrontatie in de Europa League.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Met een nieuw verdedigingsduo begon Ajax al net zo dramatisch in Salzburg als vorige week in de Amsterdam ArenA. Stefan Denswil blunderde twee keer, maar Red Bull profiteerde niet. Binnen het kwartier raakte Kevin Kampl met een lob al de lat. De Brazailiaan Alan schoot vanuit kansrijke positiie naast. De eerste kans van Ajax kwam na ruim twintig minuten, maar een knappe kopbal van Kolbeinn Sigthórsson trof geen doel.

Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Salzburg minder grip op het duel, maar het bleef zonder twijfel de beste ploeg. De grootste kansen hadden ze in de eerste twintig minuten, maar erna kregen de Oostenrijkers ook prima mogelijkheden. Via Lesley de Sa, de enige die bij de bezoekers een redelijk niveau haalde, probeerde Ajax de score te openen, maar met 0-0 zochten beide teams de kleedkamer op. 0-0 bleef het niet, want na de rust schoot Mike van der Hoorn in eigen doel.

Het werd erger voor Frank de Boer en zijn mannen. Sadio Mané had een goede loopactie en promoveerde deze tot een treffer. Jonathan Soriano maakte het nóg erger, door compleet ongedekt de derde treffer van de avond te maken. Ajax werd simpelweg overklast en Salzburg bleek, wederom, op alle fronten beter. Ajax wist de eer nog te redden: Davy Klaassen schoot van afstand en zag de bal met succes van richting veranderd worden. Het vizier kan door De Boer nu gericht worden op aankomende zondag, als het in rotterdam aantreedt in de topper tegen feyenoord.

Salzburg – Ajax 3-1 (0-0)
56. Van der Hoorn 1-0 (ed)
65. Mane 2-0
77. Soriano 3-0
82. Klaassen 3-1

Scheidsrechter: Tagliavento (Ita)
Toeschouwers: 25.000
Gele kaarten: Ramalho (Salzburg), Poulsen, Denswil (Ajax)

Opstelling Salzburg:
Gulacsi; Schwegler(/89 Klein), Ramalho, Hinteregger, Ulmer(/78 Svento); Kampl, Leitgeb, Ilsanker, Mané; Soriano, Alan(/73 Zulj).

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen, Ricardo Van Rhijn, Mike Van der Hoorn, Stefano Denswil, Daley Blind, Davy Klaassen, Christian Poulsen(/63 Jairo Riedewald), Siem De Jong(/63 Bojan), Lesley De Sa, Kolbeinn Sigthórsson, Lerin Duarte(/78 Lucas Andersen)


Gerelateerde posts