There are no ads, please add some


Advocaat: ’Stelletje amateurs in Zeist’

Wanneer AZ er wel, en Ajax niet in slaagt om de laatste zestien van de Europa League te bereiken, wordt de situatie voorafgaand aan het onderlinge bekerduel op 27 maart nog nijpender. De Alkmaarders spelen dan tussen zaterdag 8 en zondag 23 maart liefst vijf officiële wedstrijden in tien dagen, waar Ajax in de aanloop naar de halve finale van de KNVB-beker (door het verschuiven van het uitduel met RKC naar 3 april) liefst tien dagen rust heeft.


AZ hoopt dan ook nog steeds dat de KNVB de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle van 23 maart ook wil verzetten naar 3 april, zodat de formatie van Advocaat eveneens wat langer rust heeft in aanloop naar de bekerkraker. „Maar de KNVB houdt voorlopig vast aan het gegeven dat de verplichte situatie van drie dagen rust er in de huidige situatie is”, aldus de coach. „Maar de halve finale tegen Ajax kan uit sportief oogpunt van eminent belang zijn. Als ze dat in Zeist niet begrijpen, zijn het een stelletje amateurs.”

Tekst: De Telegraaf


Gerelateerde posts