There are no ads, please add some


Huntelaar: ‘Ik droomde niet van Real, Ajax was club waar ik gek van was’

Dat hij woensdagavond tegenover zijn oude club staat, maakt bij Klaas-Jan Huntelaar weinig bijzondere gevoelens los. Het doet de spits van Schalke 04 niet veel dat hij in de achtste finale van de Champions League speelt tegen Real Madrid, waar hij in 2009 een half jaar onder contract stond.

De Spaanse grootmacht is wat Huntelaar betreft net zo mooi als zijn andere voormalig werkgevers, zoals AGOVV Apeldoorn of sc Heerenveen. “Het is niet zo dat ik als klein jongetje droomde van Real Madrid”, legt de zestigvoudig Oranje-international uit aan Metro. Zijn overstap van Heerenveen naar Ajax, drie jaar eerder, maakte veel meer impact op Huntelaar.

“Een contract tekenen bij Real was wel bijzonder, maar toch anders dan toen ik bij Ajax ging spelen. Dat was de club waar ik van kinds af aan helemaal gek van was”, maakt de aanvalsleider van die Königsblauen duidelijk. Europese topclubs trokken minder de aandacht van de jonge Huntelaar. “Ik had vooral oog voor Ajax. Mijn eerste doel was profvoetballer worden, dus de Nederlandse competitie was al uitdagend genoeg”, kijkt de Oranje-international terug.


Klaas-Jan Huntelaar tijdens zijn afscheid bij Ajax


Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts