There are no ads, please add some


Ajax hofleverancier voor Oranje Onder-19 tegen ijzersterk Spanje

Wim van Zwam, bondscoach van Oranje Onder-19, heeft zeventien van de achttien namen bekendgemaakt die zijn opgeroepen voor de oefeninterland tegen Spanje Onder-19. Op 5 maart treffen de twee vertegenwoordigende jeugdelftallen elkaar in Katwijk, op de dag dat ook Oranje en Frankrijk elkaar ontmoeten voor een vriendschappelijke interland.

Ajax is hofleverancier in de selectie van bondscoach Van Zwam. De landskampioen levert Kenny Tete, Riechedley Bazoer, Sheraldo Becker, Ricardo Kishna en Jaïro Riedewald. feyenoord is vertegenwoordigd met drie jonge internationals: Wessel Dammers, Rick Karsdorp en Maarten de Fockert. Van psv en AZ zijn er twee talenten opgenomen in de zeventienkoppige groep: Clint Leemans en Rai Vloet uit Eindhoven en Derrick Luckassen en Nick Olij uit Alkmaar.

Van Zwams selectie wordt verder aangevuld met Danny Bakker (ADO Den Haag), Daley Sinkgraven (sc Heerenveen), Joris Voest (sc Heerenveen), Sandy Walsh (KRC Genk) en Richairo Zivkovic (FC Groningen), zo laat de KNVB woensdag weten. De tegenstander op 5 maart liegt er niet om. Spanje Onder-19 werd Europees kampioen in 2002, 2004, 2006, 2007, 2011 en 2012. In 2010 werd het tweede en vorig jaar haalde het in Litouwen de halve eindstrijd.

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts