There are no ads, please add some


‘Ajax dicht bij akkoord met telefoniegigant Huawei’

Ajax gaat mogelijk in zee met Huawei, een Chinese telefoniegigant. Dat meldt de NOS woensdag. Volgens de publieksomroep is de club serieus in gesprek om een akkoord te bereiken over sponsoring.

Na dit seizoen loopt het contract van Ajax met Aegon af. Daardoor komt er een plek vrij op het shirt. Aegon was sinds het seizoen 2008-2009 de shirtsponsor van Ajax. Aan het einde van dit seizoen stopt het Nederlandse bedrijf daarmee. De gesprekken met een opvolger, naar verluidt Huawei, zijn op dit moment in volle gang.

Huawei is de grootste fabrikant van telecomapparatuur wereldwijd. Het Chinese bedrijf is momenteel ook shirtsponsor van Borussia Dortmund. Sinds 2011 is de naam van Huawei ook in Nederland actief. Mogelijk prijkt de naam van dat bedrijf vanaf volgend seizoen op het shirt van Ajax. Directeur marketing Edwin van der Sar wilde het in elk geval niet ontkennen, meldt de NOS.

Ajax is de laatste tijd druk bezig om meer banden aan te trekken met China. Zo werd in de zomer van 2013 al CST, een grote Chinese bandenproducent, aangetrokken als sponsor. Ook deed de club mee aan het Chinese reality show Football Dream en trok het twee Chinese marketeers aan.


Diverse mogelijkheden voor sponsor Huawei


Tekst: Soccernews


Gerelateerde posts