Supporters brengen boek genaamd 010-020 op de markt

Albert Dogger is historicus en journalist en heeft een voorliefde voor voetbalclub Ajax. Bas van der Wel is fotograaf en feyenoord-supporter en heeft de voetballiefhebbers uit 010 – 020 op ongekunstelde wijze geportretteerd.

Hun verdeeldheid weerhield hen er niet van om hun krachten te bundelen en dat resulteerde in het boek. Drie jaar lang hebben zij de verhalen en belevingen opgeschreven en uiteindelijk samengevoegd in het boek.

De verschillen en overeenkomsten tussen de fans van twee voetbalgrootmachten komen uitgebreid aan het licht. In het boek lees je een verzameling interviews met Ajax- en feyenoord-fans van het eerste uur. Studenten komen aan het woord maar ook horecaondernemers, huisvrouwen en juristen. Wat betekent voetbal voor hen en hoe diep is hun clubliefde geworteld. Zijn de supporters van beide voetbalclubs wezenlijk anders, of hebben ze in werkelijkheid meer met elkaar gemeen dan wordt gedacht? Het boek is via Bol.com te reserveren voor €24,95.

Related posts