There are no ads, please add some


Jeugdtrainer ADO: ‘Ajax heeft groot verdedigend talent in huis’

Ricardo Kishna en Nathan Aké speelden in hun jeugdige jaren in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Beiden maakten echter de overstap naar respectievelijk Ajax en Chelsea, simpelweg omdat ze voor de Haagse club niet te houden waren. “Maar nu zijn we trots op die gasten”, stelt Ger van Weelden, jeugdtrainer van ADO.

“De één breekt door bij Ajax, de ander speelt bij Chelsea”, vertelt Van Weelden in het Algemeen Dagblad. “En ze zijn jeugdinternational. Het grappige is dat ze van dezelfde lichting zijn, maar dat ze niet met elkaar hebben gespeeld. Kishna speelde altijd met oudere jongens.” Aké ging ook op jonge leeftijd van ADO naar Chelsea, waar hij tegen het eerste elftal aan zit. Kishna maakte afgelopen zondag zijn Ajax-debuut in de Eredivisie en was meteen trefzeker.

Van Weelden wijst echter op nog een aanstormend talent. Darren Sidoel maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Den Haag naar Amsterdam. “Centrale verdediger van de B1 van Ajax. Dat wordt er ook eentje”, verzekert de jeugdtrainer.

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts