There are no ads, please add some


Omstreden dramaserie over Johan Cruijff in première

Op de maandagavond van Nederland 1 wordt vanavond een nieuwe dramaserie geïntroduceerd: Johan, een productie over het leven van Johan Cruijff. De voetballegende zelf is bij voorbaat geen liefhebber van deze VPRO-serie, waar hij geen medewerking aan verleende. Maar dat hoeft de makers niet in de weg te staan om toch een serie te maken. Vier afleveringen, nu al omstreden.

De serie vertelt de hoogte- en dieptepunten van zijn illustere voetbalcarrière en zijn persoonlijke leven. Trouwen met de liefde van zijn leven kost hem de liefde van zijn broer. Zijn visie op voetbal, en zijn onverzettelijke geloof in die visie, brengt hem ruzie en verzet van teamgenoten. Zijn desastreuze flirt met het zakenleven dwingt hem terug op het veld, terwijl zijn lichaam het eigenlijk niet meer aankan. Een episch verhaal, van Amsterdam tot Barcelona, dat bewijst waarom Johan Cruijff nog steeds een levende voetballegende is.

De regie is in handen van Pim van Hoeve, die eerder biopics maakte van Bernhard, schavuit van Oranje en Beatrix, Oranje onder vuur. Hoofdrollen zijn er voor Reinout Scholten van Asschat, Bracha van Doesburgh, Elle van Rijn, Mike Weerts, Ton Kas en Dimme Treurniet.

Tekst: Zappen.blog.nl


Gerelateerde posts