There are no ads, please add some


Bergkamp: ‘Ajax-filosofie is de ideale weg’

Zaterdagmiddag werd bij het Emirates Stadium van Arsenal een prachtig standbeeld onthuld van Dennis Bergkamp. De Nederlandse oud-aanvaller groeide tijdens zijn dienstverband voor The Gunners uit tot een ware legende.

Na de beeldonthulling kreeg Bergkamp een vragenstorm op zich afgevuurd. De assistent-trainer van Ajax-coach Frank de Boer ging ook nog even in op het huidige beleid bij Ajax. “Eigenlijk is de filosofie waar we nu mee bezig zijn bij Ajax min of meer de manier waarop ik het heb bereikt”, weet Bergkamp in gesprek met Ajax TV. “Dat is de ideale weg. In het eerste van Ajax komen, daar een goed niveau halen en dan een buitenlandse club inlopen waar je beslissend kunt zijn.”

“Met als gevolg dat je daar zo gewaardeerd wordt dat je een standbeeld krijgt”, vervolgde de oud-international met een knipoog. “En dat mensen altijd in hun achterhoofd houden waar je de opleiding hebt genoten. Daar moet Ajax ook trots op zijn”.

Tekst: Elfvoetbal


Gerelateerde posts