There are no ads, please add some


De Boer: ‘Als je de kranten moest geloven, kon Ajax er niks meer van’

Frank de Boer stelde na afloop van de zege van Ajax op AZ (4-0) dat zijn ploeg zich aardig had hersteld van de afgetekende nederlaag tegen Red Bull Salzburg (0-3). ‘Als je de kranten mocht geloven, dan konden we er niets meer van’, zei hij. ‘Maar Salzburg heeft ook een goede ploeg.’

‘Ik was wel benieuwd hoe mijn spelers zouden reageren’, zei De Boer. ‘Ze hebben het goed gedaan. We hebben volkomen verdiend gewonnen en de draad weer goed opgepakt. Alleen had het bij rust al 4-0 moeten staan.’

De Boer moest zondagmiddag tegen AZ puzzelen met zijn basisformatie, maar veel nadelige gevolgen had dat niet. Christian Poulsen, Lerin Duarte en ook invaller Ricardo Kishna deden het prima met een 4-0 zege als gevolg. ‘AZ maakt tegen goede tegenstanders meestal een goede indruk. Ik ben tevreden met het resultaat en de vele kansen die we hebben gecreëerd. AZ had misschien een off-day, maar ik denk dat wij een heel goede dag hadden’, vertelt De Boer na afloop aan FOX Sports. ‘Je
wil zo snel mogelijk weer in het goede gevoel terecht komen. Dat heeft niets met revanche te maken, maar je bent met je ploeg het hele jaar bezig om een goede sfeer te creëren. We staan niet voor niets bovenaan, dus we doen het niet onaardig.’

Uiteindelijk was De Boer blij dat zijn ploeg het goed oppakte en dat de trainingen zijn vruchten afwierpen. ‘Wij hebben getraind op hoe die 1-0 valt, daar ben ik dan ook blij mee. En als ik zie dat Duarte donderdag een zware wedstrijd had, dan knaagt dat aan hem. We hebben een goed gesprek gehad en dan zie je hoe hij terugkomt met twee doelpunten en goed spel.’

Een andere speler, Kishna, had ook de middag van zijn leven ten faveure van de tegenvallende Bojan Krkic. ‘Ik zag Bojan al een paar keer puffen en ik dacht dat hij dat niet nog 45 minuten zou volhouden. We waren vanwege zijn achtergrond al van plan om hem eerder te wisselen dus dat heb ik nu meteen gedaan. Het is hartstikke leuk voor Kishna. We willen hem rustig brengen, maar het is geweldig dat je zo’n goal maakt in de ArenA.’

Met Red Bull Salzburg en feyenoord komt er nu een week van de waarheid aan, al lijkt De Boer te kiezen voor de klassieker. ‘Ik heb meer revanchegevoelens voor donderdag dan voor vandaag. Er valt wel wat te halen, maar natuurlijk hou ik ook rekening met zondag.’

Tekst: o.a. AD Sportwereld


Gerelateerde posts