There are no ads, please add some


Volledig herstel gevallen Ajax-fan ‘mogelijk’

De 46-jarige Ajax-fan uit Kortenhoef die in november vorig jaar levensgevaarlijk gewond raakte door een val in de Amsterdam Arena, tijdens de wedstrijd Ajax-Barcelona, gaat harder vooruit dan verwacht. Dat meldt zijn familie.

Hij verblijft momenteel in een revalidatiecentrum. De verwachting is dat hij halverwege april ontslagen wordt en dan thuis in Kortenhoef verder herstelt. ,,Gelukkig gaat alles momenteel goed met hem en maakt hij stappen voorwaarts. Ook in het revalidatiecentrum zijn ze zeer tevreden met de progressie’’, aldus een opgeluchte woordvoerder van de familie.

,,Na de ingrijpende gebeurtenissen is zijn uithoudingsvermogen slecht, maar daar zit inmiddels al veel verbetering in. Met veel therapie kan hij op dat gebied, als het goed is, weer helemaal de oude worden. Fysiek is zijn linkeroog het grootste probleem. Hij ziet er wel mee, maar wazig. Ook dit kan nog verbeteren als de druk volledig verdwijnt. Vooralsnog is alles echter positief. Maar je kan eigenlijk bij een patiënt met hersenbeschadiging pas na een jaar beoordelen wat hij eraan overhoudt. Dat hij nu na drie maanden al zo ver is, is dus zeer bemoedigend.’’

Tekst: Gooi en Eemlander


Gerelateerde posts