There are no ads, please add some


De Boer wil ‘incident’ herstellen tegen AZ

Frank de Boer stelde aan het begin van de week nog een ambitieuze Europese doelstelling vast –”minimaal de halve finale van de Europa League”, maar is na de flater in de eerste wedstrijd tegen Red Bull Salzburg een illusie armer (0-3 verlies). Het vertrouwen moet gered worden, en wel zo snel mogelijk, tegen AZ, zo zegt De Boer vrijdag.“Ik zie het als een incident, dus we moeten ons zeker niet in de put praten. We staan niet voor niets bovenaan. We moeten zo snel mogelijk proberen om de domper van donderdagavond recht te zetten”, aldus de trainer van de Amsterdammers, die zondagmiddag AZ treft, tegen Voetbal International.

“Zij hebben niets te verliezen”, blikt De Boer vooruit op het treffen met de provinciegenoot. “Dick Advocaat kennende zal hij ze vrij laten spelen op de manier zoals ze dat altijd doen. Met aanvallend en dominant voetbal. Net zoals wij dat altijd doen. Ik verwacht twee vergelijkbare speelstijlen tegenover elkaar. Met name tegen betere tegenstanders die het spel willen maken, komt AZ goed voor de dag.”

Tegen de Alkmaarders –die midweeks wél hun Europese duel wonnen (0-1 bij Slovan Liberec)- spelen in ieder geval Lasse Schöne, Thulani Serero en Nicolai Boilessen niet. Het trio is geblesseerd en ontbrak ook al tegen Salzburg. Tegen de Oostenrijkers debuteerde Ricardo Kishna, maar of het talent wederom bij de wedstrijdselectie zit, is de vraag: “We zullen zien wat voor hem het beste is.”

Tekst: Soccernews


Gerelateerde posts