There are no ads, please add some


Advocaat: ‘Ajax een vervelende ploeg om tegen te spelen’

Dick Advocaat houdt voorlopig zijn kaarten voor wat betreft de speelwijze van AZ tegen Ajax zondag in zijn zak. Hij wilde er op de clubsite van de club uit Alkmaar weinig over kwijt. “We weten hoe Ajax speelt. Het is een vervelende ploeg om tegen te spelen vanwege hun positiespel van achteruit. Ze zijn daarmee een van de weinige ploegen in Europa die dat beheersen. Ajax vroeg vastzetten net als Red Bull deed? Ik zal erover nadenken. Het is voor Ajax in ieder geval een wedstrijd die ze móeten winnen omdat ze kampioen willen worden. AZ heeft het de laatste jaren goed gedaan tegen Ajax, dus we zullen zien”.

“Nee, ik heb de beelden van Ajax – Salzburg nog niet gezien”, zei Advocaat. “We hebben de band, dus dat kunnen we nog doen. Van Salzburg weet je dat het een ploeg met veel geld is. Zij kunnen dus spelers halen die net onder de top zitten. Ze worden niet voor niets steeds kampioen. Ook op dat soort clubs haak je als Nederland dus blijkbaar af.”

Advocaat koos tegen Liberec op de vleugels voor het eerst voor een rechtspoot (Roy Beerens) op rechts en een linkspoot (Johann Berg Gudmundsson) op links. “Daarmee wilde ik proberen of we onze spits meer konden bedienen.” Zondag moet de AZ-trainer wegens de schorsing van Nemanja Gudelj wederom schuiven in de basisformatie. “Markus Henriksen is de logische vervanger van Nemanja”, zo geeft hij vast een klein beetje inzicht in zijn opstelling.

Bron: AZ.nl


Gerelateerde posts