There are no ads, please add some


Swart nodigt Van Hanegem uit bij Ajax

Willem van Hanegem viert vandaag zijn zeventigste verjaardag. Sjaak Swart kent de voormalige speler van feyenoord persoonlijk en heeft mooie woorden voor de jarige. In de jaren ’60 en begin jaren ’70 kwamen Swart en Van Hanegem elkaar regelmatig tegen bij wedstrijden tussen Ajax en feyenoord. Swart herinnert Van Hanegem als een groot voetballer met veel kwaliteit.

“We hebben fantastische duels uitgevochten met elkaar”, zegt Swart in gesprek met VI Radio. “Ik heb naderhand altijd contact met hem gehouden. Willem was een fantastische voetballer en heeft veel gedaan voor feyenoord.”

“Als directe tegenstander was het moeilijk om tegen hem te spelen”, vervolgt de voormalige rechtsbuiten van Ajax. “Ik vond het lekkerder om met hem te spelen. Hij was een erg goede speler. Hij kon doelpunten maken, verdedigend was hij een van de hardste spelers. Hij incasseerde en deelde uit.”

Van Hanegem droeg het shirt van onder meer feyenoord en FC Utrecht, maar had wat Swart betreft ook voor Ajax kunnen spelen. “Hij had ook bij ons kunnen spelen”, aldus Mister Ajax. “Hij was technisch heel goed, met een fantastisch linkerbeen. Hij zag het spelletje en was sterk in de lucht. Willem heeft een mooie carrière gehad.”

Swart en Van Hanegem spreken elkaar nog regelmatig. “Het enige wat hij nog niet gedaan heeft is bij een thuiswedstrijd van Ajax bij mij in de box komen zitten. Hij is nu 70 geworden. Een mooie leeftijd om eens een keer lekker bij me te komen zitten”, besluit Swart.

Tekst: Goal.com


Gerelateerde posts