There are no ads, please add some


‘Nu is het knullig en onhandig, maar De Jong heeft veel krediet’

Siem de Jong is op zoek naar zijn oude vorm. De aanvoerder van Ajax is terug van blessureleed, maar heeft zijn ploeg sinds zijn rentree nog niet veel kunnen brengen. Desondanks heeft Frank de Boer benadrukt dat De Jong op dit moment zijn eerste spits is en dat Kolbeinn Sigthórsson, die bij de absentie van de captain ook niet al teveel indruk maakte, even buiten de boot valt.

De Jong deed sinds zijn terugkeer mee tegen FC Utrecht, FC Groningen, PEC Zwolle en sc Heerenveen, maar wist in deze wedstrijden niet te scoren. “Het is lastig, je ziet hem knokken. Nu is het knullig en onhandig”, zegt analist Jan van Halst bij FOX Sports. “Maar De Jong heeft natuurlijk veel krediet, terecht ook. Stel dat hij dit twee á drie wedstrijden doet als aankoop van een paar miljoen. Dan wordt hij door het hele stadion uitgefloten.”

De 25-jarige De Jong is al bezig aan zijn zevende seizoen bij Ajax en speelde tot dusver 163 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij 55 keer scoorde. Zijn contract in Amsterdam loopt tot de zomer van 2015 door en De Jong wil na dit seizoen graag een buitenlands avontuur aangaan.

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts