There are no ads, please add some


Alderweireld: ‘Amsterdam blijft speciaal voor mij’

Ofschoon hij slechts sporadisch aan spelen toekomt, heeft Toby Alderweireld het uitstekend naar zijn zin bij Atlético Madrid. De Belgische verdediger verruilde Ajax vorig jaar zomer voor een dienstverband in Madrid. Vanwege de hevige concurrentie bij de huidige nummer drie van de Primera División moet hij bij zijn nieuwe werkgever vaker dan hem lief is toekijken.

Toch heeft Alderweireld geen spijt van zijn transfer naar Atlético. “Ik kan prima aarden in Madrid”, zo tekende NUsport op uit de mond van de 24-jarige international. “Natuurlijk wil ik meer spelen, maar we moeten niet vergeten dat ik hier bij een topclub zit.”

Onlangs passeerden berichten de revue waarin beweerd werd dat Alderweireld de Madrileense deur na dit seizoen achter zich dicht wil trekken. Hij zou heimwee hebben en verlangen naar een terugkeer naar Amsterdam.

Die berichten stroken niet met de waarheid, beweert Alderweireld nu. Volgens de Belgische mandekker werden zijn woorden verdraaid. “Als iemand mij vraagt: ‘Mis je Amsterdam?’, dan zeg ik natuurlijk ja. Maar ik mis mijn thuis Antwerpen ook.”

Amsterdam heeft een speciale plek in het hart van Alderweireld. “Het zou respectloos zijn als ik na zoveel jaren daar zeg dat Amsterdam mij niets doet. Ik heb er gevoetbald, ben er naar school geweest en heb er mijn diploma’s gehaald. Dat blijft speciaal, maar het zegt niets over mijn situatie hier bij Atlético.”

Tekst: Goal.com


Gerelateerde posts