Ajax kan weer beschikken over Bazoer

Ajax kan weer beschikken over het zeventienjarige toptalent Riechedly Bazoer. De middenvelder is –na een absentie van vijf weken- fit genoeg voor een rentree. Bazoer, die op het trainingskamp in de winterstop geblesseerd raakte, speelt met Jong Ajax vanavond een oefenduel.

Het jonge Ajax-talent, dat in 2012 na veel bombarie om ‘sportieve redenen’ overkwam van psv, verstapte zich tijdens de trainingsstage in Belek. Een klein scheurtje in de meniscus was de diagnose, vijf weken toekijken het gevolg. Inmiddels is de jongeling terug.

Bazoer maakte in het najaar van 2012 een opmerkelijke overstap van de jeugdopleiding van psv naar Ajax. De toen nog zestienjarige voetballer werd gezien als één van de grootste talenten van psv, maar zag zelf weinig kans op een doorbraak in Eindhoven. Daarop trok hij naar Amsterdam, waar hij met open armen ontvangen werd en een meerjarig contract tekende. De verdedigende middenvelder speelt dit seizoen in Jong Ajax en maakte nog niet zijn debuut in Ajax 1. Frank de Boer gaf eerder al wel aan erg gecharmeerd te zijn van Bazoer.

Tekst: Soccernews

Related posts