There are no ads, please add some


Ajax heeft CL-voetbal financieel gezien hard nodig: ‘Drie titels een zegen’

Ajax verkocht in de zomer Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Derk Boerrigter en kon mede daardoor maandag klinkende halfjaarcijfers presenteren. De landskampioen maakte bekend dat het in de eerste zes maanden van het boekjaar een nettowinst heeft gemaakt van 23,9 miljoen euro. Het eigen vermogen van de rijkste club van Nederland is opgelopen tot 95,5 miljoen euro.

Jeroen Slop, financieel directeur van Ajax, is maar wat blij met de cijfers: “Ajax is een voetbalclub”, zegt hij in De Telegraaf. “Voor iedereen hier geldt dat in algemene zin een betere sfeer heerst bij betere resultaten. Sportief, maar inderdaad ook financieel. De drie titels op rij met bijbehorende goede financiële resultaten zijn in alle opzichten een zegen voor de club.”

Slop benadrukte dat de winst over het gehele boekjaar lager kan uitvallen, omdat Ajax geen inkomsten meer uit de Champions League haalt en de club in januari geen spelers verkocht. De langst zittende bestuurder van Ajax benadrukt dat de club zonder de inkomsten uit het miljoenenbal nog geen zwarte cijfers schrijft: “Nee, maar we maken hier jaarlijks progressie in.”

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts