There are no ads, please add some


Platini: ‘Cruijff de beste speler ooit’, Cruijff geniet van Ajax-supporters

Johan Cruijff kreeg zondag uit handen van Michel Platini de UEFA President Award. De voorzitter van de UEFA was trots dat hij de prijs mocht overhandigen. “Het is ook een speciaal moment voor mij. Johan is mijn idool”, zegt Platini in gesprek met De Telegraaf. “Voor mij was hij de beste speler die ik ooit in mijn leven heb gezien. En hij was een geweldige coach van FC Barcelona. Daarom ben ik trots dat ik hem de prijs mag geven.”

In de Amsterdam ArenA toonde Cruijff zijn prijs en sprak de supporters van Ajax toe. “Het is hier ooit begonnen. Laten we hopen dat het hier nog niet ten einde komt. Deze prijs is leuk voor onderweg. We zijn met zijn allen bij Ajax bezig en maken een ontwikkeling door. Daar ben ik trots op. Net als op deze award. Ik ben heel blij dat ik die met jullie allemaal erbij kreeg”, aldus Cruijff.

KNVB-voorzitter Michael van Praag was ook aanwezig bij de uitreiking. “Het is heel bijzonder dat Johan deze prijs krijgt, omdat hij alleen wordt uitgereikt aan de groten der aarde op voetbalgebied. Denk aan Sir Alex Ferguson, maar ook Alfredo di Stefano en Eusebio.”

De oud-voetballer werd emotioneel van de reactie van het publiek in de ArenA. “Het applaus was super. Je hoort toch een beetje bij elkaar. Ik wilde een heleboel dingen tegelijk zeggen, maar daar was geen tijd voor. Je moet het verpakken. Ik ben begonnen bij deze club en ben er nog steeds. Ik ben heel trots dat ik deze prijs gekregen heb.”

Hij vond het ‘Johan, Johan’ wat er na de uitreiking klonk vanaf de tribunes eigenlijk nog het leukst van de middag.

Platini nam voor de uitreiking nog een kijkje op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax. De Fransman was onder de indruk van wat hij zag. “We zullen zien hoe goed de spelers over vijf jaar zijn.”Tekst: Goal.com


Gerelateerde posts