Overmars: ‘Ajax volgt talentvolle Groninger Zivkovic(17) op de voet’

Richairo Zivkovic (17) staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. De talentvolle aanvaller van FC Groningen geldt bij de landskampioen als mogelijke versterking voor volgend seizoen, zo meldt Voetbal International.

‘Zivkovic is een interessante speler die we inderdaad volgen’, reageert voetbaldirecteur Marc Overmars tegenover Voetbal International. ‘Nederlandse spelers hebben onze voorkeur als we rondkijken naar mogelijke versterkingen. In de Eredivisie kom je dan uit bij een handjevol spelers en daar zit Zivkovic bij.’

Ajax is niet de enige club die de jeugdinternational op de radar heeft. Vorige week informeerde Newcastle United nog bij Zivkovic naar zijn toekomstplannen. Ook Manchester City volgt hem.

De spits, wiens contract bij FC Groningen doorloopt tot medio 2016, wil voorlopig echter in Nederland blijven. Bij een vertrek uit Groningen heeft Ajax zijn voorkeur. Dit seizoen speelde de talentvolle aanvaller twintig competitieduels, waarin hij vijf keer trefzeker was.

Tekst: VI.nl

Zie ook eerdere berichten:
13-12-2013: Zivkovic dacht ‘serieus na’ over Ajax: ‘Maar ik besloot te blijven’
19-11-2012: ‘Zivkovic kiest alsnog voor Groningen’
16-11-2012: ‘Zowel Ajax als psv concreet voor Gronings talent Zivkovic (16)’

Related posts