Opdam: ‘Een volle ArenA kan voor Salzburg wel eens verlammend gaan werken’

Ajax neemt het donderdag in het kader van de Europa League op tegen Red Bull Salzburg. De Amsterdammers zijn favoriet, maar het is zaak om de koploper van Oostenrijk niet te onderschatten. Dat zegt ook Barry Opdam, die tussen 2008 en 2010 actief was bij de bewoners van het Alpenland. Volgens Opdam heeft Red Bull Salzburg een inhaalslag gemaakt.

“Vier jaar geleden had ik gezegd dat Ajax het aan zijn stand verplicht zou zijn om makkelijk van Salzburg te winnen, maar nu wordt het denk ik een heel ander verhaal”, zegt Opdam in gesprek met Ajax Showtime. “Ik denk dat Salzburg de ploeg op de rit heeft staan.” Volgens de oud-speler van AZ kan het voor Salzburg wel verlammend werken om in de Amsterdam ArenA te spelen: normaal gesproken komt de ploeg in actie voor niet meer dan 20.000 toeschouwers.

“De Oostenrijkse competitie wordt in Nederland denk ik momenteel best wel onderschat”, gaat Opdam desondanks verder. “Ik denk dat Ajax thuis in de ArenA het verschil al een beetje moet gaan maken, door met een doelpuntje of twee verschil te winnen en de nul te houden. Al met al heb ik denk ik een lichte voorspelling aan de kant van Ajax.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts