Irritatie om penalty’s Ajax: ‘Makkelijker gaat Ajax ze dit jaar niet krijgen’

Ajax won zondagmiddag thuis met 3-0 van sc Heerenveen door drie doelpunten van Lasse Schöne. Twee van zijn drie treffers maakte de Deen vanaf de strafschopstip en dat irriteerde tegenstander Joey van den Berg. De middenvelder van de Friezen vindt dat Ajax in de eerste twintig minuten nogal snel in het zadel geholpen werd door Pol van Boekel, die toen al twee penalty’s had gegeven.

Van den Berg veroorzaakte zelf de eerste strafschop na een overtreding op Siem de Jong. “De scheids zei dat ik De Jong vol raakte. Nou, ik schampte hem. Hij was vanaf de eerste minuut in het voordeel van Ajax aan het fluiten”, schampert Van den Berg maandag in de Leeuwarder Courant. De tweede strafschop werd veroorzaakt door Stefano Marzo, die klunzig hands maakte.

Ook die penalty was Van den Berg een doorn in het oog. “Die penalty’s werden lekker makkelijk gegeven, veel makkelijker gaat Ajax ze dit jaar niet krijgen”, zegt hij geïrriteerd. Ajax behield door de 3-0 zege een voorsprong van vier punten op FC Twente, dat zaterdag al won van Vitesse. feyenoord speelde gelijk en staat nu zeven punten achter op de Ajacieden; Vitesse acht.

Tekst: Voetbalzone

Related posts