There are no ads, please add some


Financieel analist: ‘Ajax heeft een ijzersterke, solide financiële positie’

Ajax heeft de zaken op financieel gebied prima op orde en dat blijkt maandag ook uit een stuk in Het Financieele Dagblad. Volgens financieel analist Tom Muller van Theodoor Filissen Bankiers kunnen de mooie cijfers leiden tot enkele grote aankopen.

“Ajax heeft een ijzersterke, solide financiële positie. De vraag is wat ze met het geld gaan doen”, laat Muller optekenen in het dagblad. Muller wijst op het eigen vermogen van de club, dat met 23,7 miljoen euro is gestegen naar 95,5 miljoen euro, en op de liquiditeit van 69 miljoen euro.

Omdat Ajax graag weer een keer de tweede ronde van de Champions League wil halen, denkt Muller dat de winst van de Amsterdammers weleens geïnvesteerd kan worden in een of twee topaankopen. Volgens de analist is het logisch dat Ajax zelf geen uitspraken doet over de te verwachten nettowinst. Veel zal namelijk afhangen van de prestaties van Ajax in de Europa League.

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts