Van Basten realistisch: ‘De nederlaag van 3-0 is helemaal verdiend’

SC Heerenveen hield Ajax eerder dit seizoen op een gelijkspel (3-3) en pakte vorig seizoen zelfs twee keer een punt tegen de Amsterdammers. Zondag zat er echter geen goed resultaat in voor de Friezen, die door een hattrick van Lasse Schöne met 3-0 verloren. Marco van Basten leed daardoor zijn eerste nederlaag als coach tegen zijn oude werkgever Ajax.

De oefenmeester van Heerenveen wist dat er niets te halen was geweest voor zijn ploeg: “Die nederlaag van 3-0 is helemaal verdiend. Daar is niets op af te dingen”, zei hij tegen het ANP. “Ajax speelde in de eerste helft een positiespel dat voor ons te snel was. Al die positiewisselingen, we hadden het er moeilijk mee. Daardoor waren we vaak te laat en kwamen we niet in de wedstrijd.”

Na de rust nam Ajax wat gas terug en kon Heerenveen in de ogen van Van Basten ‘een beetje mee voetballen’: “Maar meer ook niet. Dit moet een les voor ons zijn. Hier moeten we van leren.” Heerenveen staat nu zesde in de Eredivisie en speelt volgende week thuis tegen NAC Breda.


Marco van Basten als trainer van de Friezen op de bank bij Ajax-sc Heerenveen


Tekst: Voetbalzone

Related posts