There are no ads, please add some


Afscheid Eriksen: ‘We wisten meteen ‘we hebben er eentje” (Incl. foto’s!)

Hij is al een tijdje weg, maar na de wedstrijd tegen SC Heerenveen (3-0) heeft Christian Eriksen dan eindelijk afscheid kunnen nemen van de supporters van Ajax. De middenvelder speelde een grote rol in de laatste drie landstitels van Ajax en vertrok in de zomer naar Tottenham Hotspur. Hij kwam tot 162 officiële wedstrijden voor Ajax en wist daarin 33 keer te scoren.

“We wisten meteen: we hebben er eentje”, zo sprak trainer Frank de Boer zijn voormalige pupil toe. “Maar je bent alleen maar beter en beter geworden. Nu speel je in de Premier League en als je scoort, zijn we met z’n allen super trots.” Eriksen bedankte de fans van Ajax voor ‘alle mooie jaren’: “Ik wil iedereen bedanken dat ik hier mocht spelen.”

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Ajax en Heerenveen was er ook al een huldiging: Johan Cruijff kreeg uit handen van UEFA-voorzitter Michel Platini de UEFA Presidents Award. “Het is hier ooit begonnen”, zei Cruijff op het veld tot het Amsterdamse publiek. “En hopelijk is het nog niet afgelopen. We zijn onderweg. Ik ben trots op deze prijs en ben blij dat ik hem met jullie erbij mag ontvangen.”Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts