There are no ads, please add some


Tobiasen: ‘Als iemand een stap kan maken, dan zou ik Lasse Schöne zeggen’

Ole Tobiasen is slechts een van de vele voetballers uit Denemarken die bij Ajax onder contract hebben gestaan. De oud-verdediger, die bij Excelsior individuele training aan verdedigers geeft, zag de laatste jaren hoe zijn ex-werkgever steeds meer landgenoten aantrok, maar meer dan ‘grappig’ vindt hij het niet. “Het gaat erom of iemand niveau heeft, niet of hij Deens of Nederlands is.”

Nicolai Boilesen, Christian Poulsen, Viktor Fischer, Lasse Schöne en Lucas Andersen vormen het Deense contingent bij Ajax. Christian Eriksen werd vorig jaar zomer van de hand gedaan. In de optiek van Tobiasen is slechts één Deense Ajacied nu toe aan een transfer. “Op dit moment, als iemand een stap kan maken, dan zou ik Schöne zeggen. Hij zit in een lekkere flow. Boilesen en Fischer moeten nog veel ritme op doen en wedstrijden spelen”, vertelt hij aan Ajax Showtime.

“Poulsen zal misschien nog twee jaar spelen en ik weet niet of hij nog zit te wachten op iets nieuws”, vervolgt Tobiasen, die net is begonnen met de cursus Coach Betaald Voetbal in Denemarken. “Schöne kan misschien verkocht worden om nog iets nieuws mee te maken. Maar de rest moet lekker bij Ajax blijven, lekker door-ontwikkelen. En opnieuw kampioen worden, want dat verwacht ik wel.”

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts