There are no ads, please add some


Ronald de Boer: ‘Frank zei al tegen mij: je zal je ogen niet geloven in Oostenrijk’

Ronald de Boer verwacht dat Ajax in de Europa League een zware dobber zal hebben Red Bull Salzburg. De Amsterdammers speelt eind februari een tweeluik met de Oostenrijkse kampioen, met als inzet een ticket voor de achtste finales van de Europa League.


“We willen ons niet in de underdog-positie plaatsen, maar je moet realistisch zijn. Ze zijn erg sterk”, benadrukt De Boer in een interview met de Oostenrijkse krant Krone. “Wie zes wedstrijden wint in de Europa League en bovendien in de competitie al zo ver voor staat, heeft grote kwaliteit. Ik verwacht een lastig karwei.”

De Boer beseft dat Ajax door de buitenwacht wordt gezien als de favoriet voor de dubbele confrontatie. “Iedereen denkt dat we wel even de vloer aanvegen met Salzburg, alleen omdat we van Barcelona wonnen. Maar Salzburg heeft veel kwaliteit. Ze spelen niet alleen zeer compact maar zijn aanvallend ook zeer sterk. We zullen honderd procent scherp moeten zijn.”

Frank zei al tegen mij: ‘je zal je ogen niet geloven’. Je verwacht gewoon niet dat een club uit Oostenrijk over zoveel kwaliteit beschikt. We zullen zeker honderd procent moeten geven om een ronde verder te willen komen.”

Tekst: o.a Voetbalzone


Gerelateerde posts