De Boer: ‘Natuurlijk staat Ziyech op ons lijstje’

Ajax ontvangt komende zondag sc Heerenveen. Frank de Boer is op de hoogte van de kwaliteiten van de Friezen en van één speler in het bijzonder. Ajax verkeert niet in allerbeste vorm, terwijl sc Heerenveen een prima reeks achter de rug heeft. De ploeg van Marco van Basten gokt, met name in uitwedstrijden, op de snelheid en doelgerichtheid van de aanvallers. “Dat spelletje zullen ze hier ook willen spelen”, aldus De Boer tijdens een persconferentie.

Ziyech op lijstje
“Met (Hakim, red.) Ziyech hebben ze een speler die eronder speelt. Hij weet de snelle aanvallers altijd goed te bedienen.” De Boer laat weten dat hij onder de indruk is van de kwaliteiten van Ziyech. “Als je naar de beste aanvallende middenvelders in Nederland kijkt, kom je natuurlijk ook bij hem uit.”

“Dus natuurlijk staat hij bij ons op een lijstje”, maar over een transfer wilde De Boer het voorlpoig nog niet hebben. “We volgen dat soort spelers wel, maar ik heb niet voor niets niemand gehaald. We hebben niemand nodig, vooral omdat we al een aantal aanvallende middenvelders hebben.”

Kishna maakt indruk
Daarnaast liet De Boer zich ook uit over een andere talentvolle speler, Ricardo Kishna. De aanvaller speelde afgelopen maandag een prima wedstrijd bij Jong Ajax tegen VVV-Venlo. “Ik was niet verbaasd, maar wel blij dat hij het eindelijk een keer liet zien in de Jupiler League. Hij zat er zelf ook wel mee dat het nog niet echt goed ging bij Jong Ajax.”

“Op dat niveau gaat het toch net een tandje sneller. Nu is het zaak dat hij dat niveau een paar weken vasthoudt. Hij is nog jong, en het zal met vallen en opstaan gaan”, vervolgt De Boer.

Debuut lonkt
Kishna komt vrijdagavond in actie voor Jong Ajax, dus een plaats in de A-selectie zit er dit weekeinde nog niet in. “Hij moet minuten maken bij Jong Ajax. Bij ons tien minuten spelen heeft niet zoveel zin. Ik heb liever dat hij negentig minuten tegen de koploper van de Jupiler League speelt. Het is een mooie uitdaging voor Jong Ajax om tegen FC Dordrecht te spelen.”

“Zijn kans komt echt wel. Normaal gesproken moet hij er volgend jaar heel dicht tegenaan zitten. Dit seizoen moet hij minuten maken bij Jong Ajax, maar als hij wedstrijden blijft spelen als tegen VVV-Venlo, dan is de kans groot dat hij dit jaar in het eerste debuteert.”

Tekst: Goal.com

Related posts