There are no ads, please add some


‘Nigeriaanse Neymar gaat niet naar Ajax en tekent voorcontract in Londen’

Eén van de grootste talenten van Nigeria zal zijn loopbaan naar alle waarschijnlijkheid in Engeland voortzetten. Musa Yahaya, zestien jaar jong, zal volgens diverse Afrikaanse media zaterdag in Londen arriveren om een voorcontract met Tottenham Hotspur te signeren. De contractuele overeenkomst met de aanvaller, naar verluidt voor vier seizoenen, gaat in zodra hij achttien jaar is.

Yahaya zal vergezeld worden door zijn vader en een van zijn zaakwaarnemers. Het drietal heeft een visum verkregen. De tiener zal in Londen een medische keuring ondergaan en kan als minderjarige alleen een voorcontract ondertekenen. Het aanstaande akkoord betekent dat Tottenham onder meer Ajax te slim af is in de strijd om een van de grootste talenten van het WK Onder-17.

De tiener kan als nummer tien of aan de linkerkant uit de voeten. Nigeria kroonde zich vorig jaar tot wereldkampioen in de categorie Onder-17. Kelechi Iheanacho van Taye Academy zou al enkele maanden een akkoord hebben met Manchester City. Hij viert in oktober zijn achttiende verjaardag.

Tekst: Voetbalzone

Zie eerder bericht:
07-12-2013: ‘Ajax richt haar pijlen op halen Nigeriaanse Neymar’


Gerelateerde posts