There are no ads, please add some


De Boer is niet bezorgd: ‘We staan nog steeds fier bovenaan’

De nummers een tot en met vier in de Eredivisie verspelen sinds de winterstop veelvuldig punten. Vitesse haalde uit vijf wedstrijden maar zes punten, feyenoord en FC Twente pakten er tien en ook koploper Ajax is niet vlekkeloos begonnen aan de tweede seizoenshelft, met elf punten van de mogelijke vijftien. Frank de Boer vindt de vier verliespunten die zijn team opliep in de uitduels met FC Utrecht en PEC Zwolle jammer, maar zegt zich verder niet zoveel zorgen te maken om zijn team.

Ajax rekende sinds januari af met psv, Go Ahead Eagles en FC Groningen, maar pakte niet meer dan een gelijkspel bij FC Utrecht en PEC. In gesprek met Ajax TV zegt De Boer dat de oorzaak van de soms stroeve momenten vaak ligt in onnodig balverlies. Soms gaat het ook om looplijnen, legt hij uit. “Als mensen de ruimte dichtlopen, heeft de man aan de bal minder keuzes of moet hij meer risico nemen. We denken daar met z’n allen over na, ook de spelers.”

Ajax moet het spel maken en dat kost de spelers kracht, aldus De Boer. Bij balverlies moet er linea recta omgeschakeld worden en dat vereist nog meer inspanning. “Wat betreft de tegengoals; balverlies in de voorste linie is niet zo’n probleem, maar tegen PEC verspelen we de bal op de middenlijn en twee tellen later wordt er gescoord. De vastigheid die we voorheen wel hadden, missen we een beetje.”

De voorsprong van Ajax op FC Twente bedraagt vier punten en feyenoord en Vitesse kijken tegen een achterstand van vijf punten aan. Dat doet De Boer goed en reden om zenuwachtig te worden ziet hij dan ook niet. “Nee, ik maak me geen zorgen. Iedereen baalt van de vier verspeelde punten, het is gewoon heel jammer. We staan nog steeds fier bovenaan. Ik denk niet dat we ons zorgen hoeven te maken, maar vind wel dat we beter moeten spelen. Daar zijn we keihard mee bezig.”

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts