There are no ads, please add some


‘Vrijwel niets kan Ajax nog van vierde landstitel in successie afhouden’

Van twijfel is geen sprake bij de bezoekers van Voetbalzone: Ajax is dé uitgesproken favoriet om ook dit seizoen met de landstitel aan de haal te gaan. De voorbije week konden de bezoekers middels onze poll kenbaar maken welke club aan het eind van de rit de schaal in ontvangst mag nemen. Bijna zeventig procent van de ruim 20.000 stemmers zet zijn geld op het elftal van Frank de Boer, dat ook de afgelopen drie jaar tot beste van Nederland werd gekroond.

De Ajacieden blijven de concurrentie daarmee mijlenver voor. feyenoord, momenteel derde met een achterstand van vijf punten op de huidige koploper, krijgt zestien procent van de stemmen en FC Twente vijftien procent. De Enschedeërs lijken op dit moment de belangrijkste uitdager van Ajax: de achterstand bedraagt weliswaar ook vijf punten, maar het elftal van Michel Jansen heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

De rol van Vitesse, dat zes procent van stemmen kreeg, is in de ogen van veel liefhebbers zo goed als uitgespeeld. De Arnhemmers deden tot aan de winterstop serieus mee om de bovenste plek, maar hebben het sinds de hervatting van de competitie bijzonder lastig. PEC Zwolle werd nog wel verslagen, maar vervolgens liet de ploeg van trainer Peter Bosz punten liggen tegen achtereenvolgens NEC, feyenoord, AZ en ADO Den Haag. De achterstand op Ajax is daardoor opgelopen tot vijf punten.

Dat de landskampioen voortkomt uit dit rijtje clubs is nagenoeg zeker. Het gat tussen Vitesse en nummer vijf sc Heerenveen bedraagt namelijk zeven punten, waarmee de achterstand van de Friezen op Ajax twaalf punten bedraagt. De rol van psv, dat in de eerste weken van het seizoen een serieuze kandidaat leek te zijn, is volledig uitgespeeld. De Eindhovenaren moeten namelijk dertien punten goedmaken op de koploper uit Amsterdam.

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts