There are no ads, please add some


Moisander trots: ‘Niemand heeft het nog over Vertonghen’

Niklas Moisander is niet meer weg te denken uit de defensie van Ajax. De sobere verdediger uit Finland nam zonder al te veel moeite de plaats in van een publiekslieveling: ”Niemand heeft het nu nog over Vertonghen, ik ben daar echt trots op.”

De Scandinaviër wordt in het centrum van de verdediging geflankeerd door de onervaren Joël Veltman: ”Veltman lijkt op mij”, zegt Moisander tegen Voetbal International. ”Joël leest het spel goed. Wij vertrouwen heel erg op onze opbouwende kwaliteiten en dat kan tegelijk je valkuil zijn. Soms ben je iets minder gefocust. Ik herken dat inmiddels eerder.”

Over de Eredivisie wordt vaak met dedain gesproken, maar de 28-jarige Ajacied herkent zich niet in dat cynisme: ”Een centrale verdediger in Nederland moet alles kunnen. Bij Ajax wordt veel meer van je gevraagd dan alleen tegen de zestienmeterlijn aanhangen. Ajax is daarom een perfecte leerschool.”

Tekst: Voetbalcentraal


Gerelateerde posts