There are no ads, please add some


Ajax-talent Kishna laat voeten spreken: ‘Dit is aanleg, dit is talent’

Alfons Groenendijk werkt sinds de winterstop samen met Ricardo Kishna, het toptalent van Ajax dat doorschoof van de A1 naar de beloftenploeg. De aanvaller maakte tegen FC Emmen en Telstar weinig indruk en werd dan ook vroegtijdig naar de kant gehaald, maar maandag liet hij tegen VVV-Venlo zien wat hij in zijn mars heeft: Kishna speelde erg sterk en scoorde in de 4-1 overwinning

Groenendijk liet Kishna in de spits spelen, terwijl de Hagenaar in de jeugd vooral als linksbuiten minuten maakte. Volgens zijn coach bij Jong Ajax kan Kishna een echte Ajax-spits worden: “Ricardo kan zelf iets creëren, heeft een individuele actie, snelheid en is doelgericht. Dat zijn kwaliteiten die horen bij een Ajax-spits”, zegt Groenendijk tegen Ajax Life. “Zijn aannames zijn geweldig, buitengewoon, hij had de bal aan een touwtje.”

Groenendijk vindt het overdreven om direct te stellen dat Kishna een kans in het eerste verdient, maar voorspelt de negentienjarige dribbelaar een grote toekomst. “Ik moet als trainer niet denken van: die Kishna maak ik wel even twintig of dertig procent beter. Dit is aanleg, dit is talent. Aangeboren”, weet Groenendijk.

Tekst: Voetbalzone.nl


Gerelateerde posts