There are no ads, please add some


KNVB vraagt UEFA om dispensatie vanwege atoomtop; RKC-Ajax wellicht toch ‘s-avonds

Het dossier met het schrappen van vijf eredivisieduels op 21, 22 en 23 maart vanwege de atoomtop op 24 en 25 maart is nog niet gesloten door de KNVB. Competitiemanager Gijs de Jong heeft een verzoek tot dispensatie verstuurd naar zijn UEFA-collega Giorgio Marchetti om de vijf duels op 2 en 3 april niet om 15.45 uur af te werken maar om acht uur ’s avonds.

RKC-Ajax, Heracles-feyenoord, FC Twente-ADO, FC Utrecht-Cambuur en Go Ahead Eagles-NAC mogen normaliter niet gelijktijdig gespeeld worden met de die avond te spelen duels in de kwartfinales van de Champions League en Europa League.

De Jong beroept zich op overmacht en voor de fans onwezenlijke tijden om een wedstrijd te bezoeken. Ook de ECV (vereniging eredivisieclubs) zal Marchetti volgende week in een persoonlijk onderhoud verzoeken dispensatie te verlenen voor een aanvangstijd in de avond.

De KNVB heeft de vijf betreffende thuisspelende clubs trouwens gevraagd om nogmaals met de plaatselijke burgemeester in conclaaf te gaan om de mogelijkheden te onderzoeken de tot 2 en 3 april uitgestelde wedstrijden alsnog op de oorspronkelijke datum in maart af te werken.

Honoreert de UEFA het verzoek tot dispensatie dan lijkt de kans klein dat de competitieduels alsnog verschoven worden. Eerder verleende de Europese voetbalbond incidenteel dispensatie, maar nooit voor zoveel (vijf) competitieduels tegelijk.

Tekst: De Telegraaf


Gerelateerde posts