There are no ads, please add some


Barcelona wil band met Cruijff herstellen: ‘Alles komt bij het oude’

Barcelona wil de band met Johan Cruijff herstellen. De clubicoon kon niet door één deur met Sandro Rosell en legde in 2010 zijn taken als erevoorzitter van los Azulgrana neer. De nieuwe president Josep Maria Bartomeu wil Cruijff weer bij de club betrekken, zo zei hij maandagavond tijdens een persconferentie.

“We staan in contact met mensen die dicht bij Cruijff staan”, zegt Bartomeu. “We blijven praten. Hij is een belangrijk persoon voor ons en deze club. Langzaamaan komt alles weer bij het oude.” Nummer 14 speelde tussen 1973 en 1978 voor Barcelona en was er tussen 1988 en 1996 de hoofdtrainer. Hij won de landstitel, de Copa del Rey en was de architect van het Dream Team, dat onder meer vier kampioenschappen en de winst van de Europacup I in 1991/92 vierde.

Cruijff kon niet met Rosell door één deur. Die had vraagtekens geplaatst bij de functie van erevoorzitter en kwam volgens Cruijff financiële afspraken met de Johan Cruyff Foundation niet na, waardoor Rosell ‘gehandicapte kinderen aan hun lot overliet’. De ex-voorzitter van Barcelona was volgens Cruijff bovendien enkel uit op geld en niet op het winnen van prijzen. De lucratieve deal met shirtsponsor Qatar Sports Investement was Cruijff een door in het oog.

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts