There are no ads, please add some


Lobotka: ‘Mijn familie zei: ga ervoor’

Ontdekt bij het Slowaakse AS Trencin kreeg hij de kans om zich op huurbasis te bewijzen bij Jong Ajax. Die mogelijkheid liet de 19-jarige Stanislav Lobotka niet onbenut. Zijn trainer Fons Groenendijk: ,,Ik zou graag zien dat hij blijft.’’

,,Sorry, ik spreek nog niet zo goed Engels.’’ Stanislav Lobotka verontschuldigt zich met een beleefde glimlach als hij plaatsneemt aan een tafeltje in de kantine van sportcomplex de Toekomst. In zijn geboorteland Slowakije is het niet zo gewoon als in Nederland dat jongeren deze vreemde taal machtig zijn. ,,Ik versta bijna alles, maar spreken is lastiger. Het gaat gelukkig steeds beter. Ik studeer hard en praat veel met mijn gastouders. Daardoor kan ik mezelf steeds beter uitdrukken. In het begin lukte me dat niet.’’

Lees het hele interview met Stanislav Lobotka op Ajax.nl


Gerelateerde posts