There are no ads, please add some


Jong Ajax haalt uit tegen VVV Venlo: 4-1

Jong Ajax heeft maandagavond een knappe onerwinning geboekt op VVV Venlo. In eigen huis was de ploeg van Alfons Groenendijk met 4-1 te sterk voor de topper uit de Jupiler League, dankzij treffers van Ricardo Kishna, Lesly de Sa (twee maal) en Lucas Andersen.

VVV creëerde de eerste kans van de wedstrijd via Leon de Kogel. Het schot van de aanvaller werd voor doelman Mickey van der Hart uit de hoek gehaald. Luttele minuten later was het wel raak voor de gasten uit Limburg. De Kogel verraste met een stift en zag zijn poging in het doel belanden: 0-1. Naarmate het duel vorderde werd Jong Ajax beter en kreeg het enigszins een overhand. Veel kansen leverde dit echter niet op.

Tot vijf minuten voor het einde van de eerste helft. Lucas Andersen kreeg uiteindelijk de bal na slecht wegwerken van de verdediging van VVV. De Deen, die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan, omspeelde twee man en schoot raak: 1-1. Ondanks dat het spel in de eerste helft niet om over naar huis te schrijven was, kreeg het opgekomen publiek voor rust dus twee doelpunten te zien.

Jong Ajax begon goed aan de tweede helft en kwam op voorsprong via Ricardo Kishna. De aanvaller kende geen stress voor Niki Mäenpää en schoof de bal beheerst onder de doelman door. Vijf minuten later moest de Finse sluitpost van VVV wederom vissen. Lesly de Sa was zijn directe tegenstander te snel af en liet vervolgens het net bollen: 3-1.

De gasten uit Venlo waren overdonderd, maar werden wel steeds sterker. Het was duidelijk dat Ajax moegestreden was. De Limburgers kregen op de flanken veel ruimte, maar doelman Van der Hart werd niet echt op de proef gesteld. De thuisclub richtte zich voornamelijk op verdedigen, terwijl het wachten was op de aansluitingstreffer van VVV. Deze kwam er niet. Het werd zelfs nog erger voor de Venlonaren: De Sa zorgde voor de 4-1 eindstand.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Tete; Van den Boomen, Andersen, Lobotka; De Sa, Kishna, Sana.

Opstelling VVV Venlo: Mäenpää; Joppen, Balkestein, Altheer en Schroijen; Post, Türk en Kruijsen; Reimerink, De Kogel en Wolters.

Tekst: Soccernews


Gerelateerde posts