There are no ads, please add some


Slap Ajax laat dure punten liggen tegen Zwolle: 1-1

Ajax heeft opnieuw niet weten te profiteren van de misstap van de concurrenten. Na een snelle 0-1 van Davy Klaassen leek het een makkelijke middag te worden. Niets was minder waar en Ajax maakte het zich onnodig moeilijk. Na de 1-1 van Zwolle kwam Ajax nog zeer goed weg door ballen op de lat en de paal.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

PEC Zwolle was al drie wedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie en de ploeg van trainer Ron Jans zal dan ook met vertrouwen toegeleefd hebben naar het duel met Ajax. De Ajacieden hadden echter nog meer vertrouwen (tien competitieduels niet verloren) en het feit dat FC Twente en Vitesse al punten lieten liggen had het de ploeg nog meer inspiratie moeten geven. Het elftal van De Boer knalde uit de startblokken: al na zeven minuten kopte Davy Klaassen bij de eerste paal binnen.

Ajax wekte nauwelijks de indruk dat het er alles voor over had om de belangrijkste concurrenten voor de titel op een groter verschil te zetten. Eenmaal op voorsprong acteerde het elftal van trainer Frank de Boer plichtmatig en in een veel te laag tempo.

Ook in een lage versnelling kreeg Ajax nog mogelijkheden om verder afstand te nemen. Net als donderdag tegen FC Groningen liet Siem de Jong zien dat hij nog ver verwijderd is van zijn niveau voor een serie blessures. Hij schoot alleen voor doelman Diederik Boer over en kwam even later in kansrijke positie niet verder dan een slap schot.

PEC Zwolle liet zich ver terugzakken zonder de geblesseerde Kamohelo Mokotjo, Darryl Lachman, Trent Sainsbury en Maikel van der Werff. Knap van de gehandicapte thuisclub was dat het de eerste echte kans meteen tot de gelijkmaker promoveerde. Guyon Fernandez stuitte na 36 minuten eerst nog op doelman Kenneth Vermeer, maar werkte de bal vervolgens in het lege doel: 1-1.

Na rust waren de eerste kansen voor de Zwollenaren. Mustafa Saymak schoot voorlangs, terwijl Vermeer redde op een inzet van Mateusz Klich. Vervolgens pakte Ajax de draad weer op. Boer moest optreden toen Lasse Schöne het probeerde en de keeper kreeg een voet tegen de bal toen De Jong uit de draai uithaalde. Het woord was weer aan PEC: eerst raakte Fred Benson de paal, daarna knalde Jesper Drost van dichtbij op de lat.

Ook in de slotfase liet de thuisploeg zich zien. Vermeer kwam wild van zijn lijn en de sluitpost van Ajax werd omspeeld door Thanasis Karagounis, die de bal voorgaf. De defensie van de Amsterdammers lette echter goed op. Ajax maakte in de slotfase weinig indruk, al probeerde De Jong het nog met een omhaal. Het was echter niet de wedstrijd van de matig spelende aanvoerder: hij moest zijn poging zelfs bekopen met een lichte blessure.

PEC Zwolle – Ajax 1-1 (1-1)
7. Klaassen 0-1
36. Fernandez 1-1

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 12.500

Opstelling PEC: Boer, Gravenbeek, Van Polen, Broerse, Van Hintum, Saymak, Drost, Klich, Mahmudov(/74 Thomas), Fernandez(/62 Benson), Karagounis(/89 Nijland).

Opstelling Ajax: Kenneth Vermeer; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Jairo Riedewald(/74 Kolbeinn Sigthorsson); Davy Klaassen, Daley Blind, Thulani Serero(/70 Lerin Duarte); Lasse Schöne, Siem de Jong, Bojan(/59 Viktor Fischer).


Gerelateerde posts