There are no ads, please add some


De Boer erkent mindere vorm De Jong: ‘Hij is nog niet de oude, maar dat wordt hij snel weer’

Ajax miste zondag een kans om de concurrentie in de titelstrijd op een grotere achterstand te zetten. De koploper kwam bij PEC Zwolle niet verder dan 1-1. Het team van Frank de Boer heeft daardoor niet zeven maar vijf punten voorsprong op FC Twente, feyenoord en Vitesse. De club uit Enschede kan het verschil reduceren tot twee punten als het de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen wint.

De Boer weet dat het snel beter moet en hoopt ook dat Siem de Jong snel beter gaat presteren. De aanvoerder scoorde ook zondag niet; hij miste twee grote kansen en grossierde in onzorgvuldige passes. “Hij is nog niet de oude”, erkende De Boer, die De Jong negentig minuten liet staan, in gesprek met het ANP. “Hij moet weer ritme krijgen en dat doe je alleen door veel te spelen.”


Aanvoerder Siem de Jong speelde tegen Zwolle een van zijn ongelukkigste wedstrijden ooit


“Zaterdag op de training maakte hij een uitstekende indruk”, vervolgde De Boer. “Nu kon het inderdaad beter. Maar Siem wordt snel weer de oude. Daar heb ik alle vertrouwen in. Dat zag je al in de tweede helft toen hij de bal met zijn borst controleerde en bijna scoorde.”

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts