There are no ads, please add some


Trefzekere Soriano draait warm voor Ajax

Jonathan Soriano verkeert in een bloedvorm bij Red Bull Salzburg. Hij maakte alweer zijn vijfde hattrick van het seizoen en lijkt helemaal klaar voor het treffen met Ajax.

Thuis tegen Grödig won Salzburg met 6-0, waar Soriano met drie doelpunten een flinke bijdrage aan leverde. Ook collega-aanvaller Alan maakte een hattrick. Grödig, wat de nummer twee is in de Oostenrijkse Bundesliga, werd daarmee op een achterstand van zeventien punten gezet. Daardoor kan Salzburg alvast toewerken naar het uitduel met Ajax op 20 februari in de strijd om de Europa League. Een week later volgt de return in Oostenrijk.

De van Barcelona afkomstige Soriano is al het gehele seizoen bijzonder productief. In vijftien competitieduels vond hij zeven keer de netten. Ook in Europees verband was de 28-jarige Spanjaard in vorm. Hij scoorde in vijf wedstrijden in de Europa League liefst zeven doelpunten. In de kwalificatie voor de Champions League kwam hij in twee duels tot een goal. In de Oostenrijkse beker speelde hij slechts een wedstrijd. Daarin maakte hij wel een hattrick. In totaal scoorde hij dit seizoen dus al 29 keer in 23 wedstrijden.

Tekst: VI.nl


Gerelateerde posts