There are no ads, please add some


Stam: ‘Mijn zoon ziet graag dat Ajax zondag verliest’

Zondag staan Ajax en PEC Zwolle tegenover elkaar, voor Jaap Stam een speciale wedstrijd. De oud-verdediger is momenteel assistent-trainer bij Ajax, terwijl hij vorig seizoen nog werkzaam was in Zwolle. Stam hoopt op een zege voor zijn club, terwijl zijn zoontje daar anders over denkt.

Stam zegt Zwolle nog steeds op de voet te volgen. “Ik woon om de hoek en ben dan ook geregeld aanwezig. Met Art Langeler, Rene Hake, Sierd van den Berg en anderen heb ik meegewerkt aan het succes van de club. We hebben in Zwolle iets moois neergezet. Hopelijk zien we zondagmiddag twee voetballende ploegen die voor een leuke wedstrijd zorgen”, zegt hij op de website van PEC.

“De familie Stam is deze middag verdeeld. Zo weet ik dat mij zus Bertha (beheerster Spelershome PEC Zwolle, red.) en mijn zoon Thomas (E-speler bij PEC Zwolle, red.) graag zien dat PEC Zwolle wint. Ik denk daar nu natuurlijk anders over”, aldus Stam, die het prima naar zijn zin heeft in zijn rol bij Ajax. “Ik heb daar een andere rol dan ik in Zwolle had.”

“Bij PEC Zwolle was ik assistent-trainer en de trainer van Jong PEC Zwolle. Bij Ajax werk ik bij de eerste selectie als individueel trainer van de verdedigers. Ook bij de beloften, de A1 en A2, heb ik die rol. Alleen, of met andere trainers als Alfons Groenendijk en John Bosman werk ik met kleine groepjes verdedigers of middenvelders”, zo zei de oud-speler van Ajax, psv en Manchester United.

Tekst: Soccernews


Gerelateerde posts