There are no ads, please add some


Dejan Meleg smacht naar debuut in ArenA (Incl. video)

Dejan Meleg kwam een jaar geleden naar Amsterdam, maar de 19-jarige Serviër speelde tot nu toe alleen voor Jong Ajax en wacht nog op zijn debuut in het eerste van Ajax. Meleg kwam dit seizoen in achttien duels in de Jupiler League tot vier goals en vier assists. De vleugelspeler kende een moeilijke periode bij Ajax, maar voelt zich steeds meer thuis.

“Er is nu één jaar voorbij”, zegt Meleg tegen AT5. “De taal was heel moeilijk, ik begreep er helemaal niks van. Alleen Miralem Sulejmani kon mij toen een beetje helpen”, aldus de Serviër, die zijn landgenoot zag vertrekken naar Benfica. “Het was moeilijk voor mij om nieuwe vrienden te maken en mensen te leren kennen. Maar nu ben ik happy en tevreden.”

Meleg is nu goed bevriend met Tobias Sana. “Tobias is één van mijn beste vrienden hier, hij woont ook vlak bij mij. Het is goed om niet altijd alleen te zijn, we kunnen elkaar opvrolijken. Ik moest wennen aan het systeem van Ajax, dat is heel anders dan in Servië.”

Debuut
“Hier is hier moeilijker, je moet meer meters maken en op de toppen van je kunnen spelen. Ik moet doelpunten maken en assists geven, dat wordt bij Ajax van een vleugelspeler verwacht”, aldus de aanvaller, die in 2014 zijn debuut wil maken voor het team van Frank de Boer.

“Er is een jaar voorbij en ik heb mijn debuut in de Arena nog niet gemaakt”, vertelt de gretige Meleg. “Ik wil dat zo ontzettend graag. Daarom doe ik altijd mijn best om een kans te verdienen. Als ik hard blijf trainen en ook na de training nog doorga, dan verdien ik uiteindelijk een kans.”Bron: AT5


Gerelateerde posts