There are no ads, please add some


Poulsen: ‘De huidige selectie van Ajax is de sterkste die ik heb meegemaakt’

Nu Daley Blind van linksachter is opgeschoven naar het middenveld is Christian Poulsen zijn basisplaats bij Ajax kwijt. Donderdag was de Deen tegen FC Groningen (2-1) echter van grote waarde door zeven minuten voor tijd de assist te geven op collega-invaller Kolbeinn Sigthórsson. Poulsen gaat knokken voor zijn basisplek en hij spreekt van ‘een grote, sterke selectie’.

“Niet alleen de zes jongens die vanavond op de bank zitten, maar ook de spelers die de selectie net niet halen. We hebben 20 tot 22 spelers die allemaal goed genoeg zijn voor het eerste. Ik zit hier pas twee jaar, maar ik denk dat de huidige selectie de sterkste is die ik heb meegemaakt”, zegt de routinier in gesprek met Goal. De brede selectie is ook nodig: Ajax doet op drie fronten (competitie, beker, Europa League) mee om de prijzen.

Poulsen is dus geen basisspeler meer, maar hij voelt zich nog wel onderdeel van het team. “Ook al zit ik veel op de bank”, klinkt het. “Als de coach me nodig heeft, sta ik er. De komende weken spelen we veel wedstrijden, dus ik denk dat ik wat vaker nodig ben. Ik zorg in elk geval dat ik mijn kans grijp, zodra ik die krijg.”

De 33-jarige Poulsen is in het bezit van een aflopende verbintenis en de club heeft hem nog geen nieuwe aanbieding gedaan. “Maar daar ben ik niet mee bezig. Ik wil me eerst concentreren op de komende maanden bij Ajax. Ik heb het uitstekend naar mijn zin, maar ik word natuurlijk wel wat ouder. Ik moet ook overwegen wat mijn gezin wil. Maar tot zover hebben ook zij het goed in Amsterdam. Dat kan een reden zijn om te blijven, maar dat zien we tegen die tijd wel.”

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts