There are no ads, please add some


De Boer: ‘We hadden gewoon met 3-0 de rust in moeten gaan’ (Incl. video)

Frank de Boer was na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen vooral blij met de uitslag. Een gebrek aan effectiviteit bracht Ajax donderdag in de problemen tegen FC Groningen. De oefenmeester wees op het grote aantal kansen voor rust en het slechte spel in de tweede helft. Ajax leek af te stevenen op een gelijkspel, maar door een rake kopbal van Kolbeinn Sigthórsson bleven de punten alsnog in de hoofdstad. “Gelukkig hadden we met Kenneth Vermeer een goede doelman, anders hadden we een slechter resultaat geboekt”, vertelde De Boer in gesprek met het ANP.

“We krijgen vijf hele goede kansen en maken er maar één. Eigenlijk moeten we gewoon met 3-0 de rust in gaan, maar door een mooie goal van Kostic wordt het zelfs 1-1”, aldus De Boer tegenover FOX Sports. “Na rust werden we slordiger. Dan sluipt er onzekerheid in de ploeg en dan krijgt de tegenstander kansen. Dat kan en moet beter.”

Sigthórsson maakte het winnende doelpunt op aangeven van de eveneens ingevallen Christian Poulsen. “Vandaag is gebleken dat we het dit seizoen met ongeveer 24 man moeten doen. We hebben iedereen keihard nodig, of dat nou de doelman is of een speler die misschien wel teleurgesteld is maar goed invalt. Dat is leuk voor hemzelf, maar het beste voor het team. Daar ben ik erg blij mee. We doen het heel het seizoen met 24 man, dat hebben we vandaag weer bewezen.”


Gerelateerde posts