There are no ads, please add some


Clubs in protest: ‘Voetbal is publieksvermaak, dat ga je niet ’s middags om kwart voor vier brengen

In verband met de atoomtop op 24 en 25 maart, die alle politie weg slurpt, heeft de KNVB noodgedwongen besloten om het weekend ervoor (van 21 tot 23 maart) vijf duels te verplaatsen. Zo is het duel van Ajax met RKC Waalwijk verplaatst naar donderdag 3 april. De nieuwe datum, maar vooral ook de belachelijke speeltijden die de voetbalbond ingepland heeft, zijn bij diverse clubs met verontwaardiging ontvangen. Ook AZ is allesbehalve gelukkig met de gang van zaken. De Alkmaarders moeten namelijk wél in het weekend in actie komen, in tegenstelling tot Ajax. AZ eist dan ook dezelfde behandeling als Ajax, omdat Ajax een dag extra rust heeft in aanloop naar de halve finale van de strijd om de KNVB-beker van donderdag 27 maart in Alkmaar. AZ speelt drie duels in acht dagen. AZ heeft inmiddels beroep aangetekend bij de KNVB.

En dan de speeltijden: Het duel Heracles-feyenoord en RKC-Ajax staan nu voor respectievelijk woensdag 2 april en donderdag 3 april op het programma en wel op het onmogelijke tijdstip van ’s middags kwart voor vier! Heracles heeft al aangegeven niet van plan te zijn zich neer te leggen bij de verschuiving, laat staan het tijdstip: ‘Wij zijn hier als club absoluut niet blij mee’, zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. ‘We zullen tegen deze beslissing ageren en bij de KNVB en de gemeente Almelo aangeven dat dit voor ons onacceptabel is.’

Heracles ziet niets in het voorstel. ‘Voetbal is publieksvermaak. Dat ga je niet ’s middags om kwart voor vier brengen. Dan zijn onze seizoenkaarthouders aan het werk of zitten op school. En onze sponsors hebben op die tijd ook wel wat anders te doen. Dit kan echt niet’, aldus Hoogma. Bij RKC en Ajax zal men hier niet geheel anders over denken. Het stomme is, dat mocht Ajax op 3 april nog actief zijn in de Europa League, de KNVB woensdag 16 april als alternatieve speeldatum heeft benoemd. Het duel is dan gewoon in de avonduren, om 19.45 uur. Je zou zeggen: Zet de wedstrijd dan sowieso naar die datum, maar ach; het is de KNVB en daar lopen, net als bij de UEFA en FIFA nog altijd veel, vooral oude, struisvogels rond!

Update: Ajax accepteert beslissing KNVB
Een woordvoorder van Ajax heeft laten weten dat de club de beslissing van de KNVB accepteert. ‘Natuurlijk had Frank de Boer liever op het vastgestelde tijdstip gevoetbald. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat alle betrokken partijen alle plus- en minpunten goed tegen elkaar hebben afgestreept voordat ze een beslissing hebben genomen’, zo luidt de officiële reactie.

Tekst: AjaxFanzone


Gerelateerde posts