There are no ads, please add some


Maakt Riedewald zijn basisdebuut?

De kans is groot dat Jairo Riedewald vanavond bij Ajax in de basis staat in het thuisduel met FC Groningen. De linksback, zeventien jaar nog maar, werd gisteren door Frank de Boer aan de selectie toegevoegd, omdat Nicolai Boilesen (hamstring) uit voorzorg aan de kant wordt gehouden.

Het zou voor Riedewald de eerste keer zijn dat hij vanaf de aftrap meedoet met de hoofdmacht.
Verwacht wordt dat Boilesen zondag weer aansluit voor het duel met PEC Zwolle. Ajax gaat zorgvuldig om met de Deen, die vaak geplaagd werd door blessureleed. Tegen FC Utrecht verliet hij voortijdig het veld met hamstringklachten.

‘Op de mri-scan was niets te zien, maar we willen geen risico nemen. Ik denk dat hij zondag weer aan de bak kan’, voorspelt De Boer, die afgelopen zondag ook weer kon beschikken over Siem de Jong, net terug van een bovenbeenblessure. De aanvoerder viel in en lonkt naar een basisplaats.

Behalve Boilesen mist de trainer vanavond doelman Jasper Cillessen, die aan het treffen met FC Utrecht een kneuzing in de borstkas overhield. ‘Hij zou vanaf volgende week weer inzetbaar moeten zijn’, zegt De Boer, die nu Kenneth Vermeer onder de lat zet.

De trainer beseft dat Ajax na het puntenverlies van Vitesse eerder deze week goede zaken kan doen. ‘Veel concurrenten spelen tegen elkaar de komende weken. Als wij deze periode goed doorkomen, kunnen we een gat slaan. Iedereen moet daar goed van doordrongen zijn.’

Bron: AD Sportwereld


Gerelateerde posts