There are no ads, please add some


De Boer: ‘Daley is een van de beste middenvelders van de Eredivisie’

Op 12 augustus 2012 speelde Ajax in eigen huis tegen AZ (2-2) en tien minuten voor tijd ging Daley Blind onder een luid fluitconcert naar de kant. Tegenwoordig is Blind vrijwel wekelijks een van de uitblinkers en dus hebben de fans van Ajax hem weer in het hart gesloten. Trainer Frank de Boer zegt dat hij ook heeft getwijfeld aan Blind, maar hij wist ook dat de international massa moest kweken.

“Natuurlijk heb ik ook mijn twijfels gehad”, zegt De Boer via de officiële kanalen van Ajax over de verdediger annex middenvelder. “Maar ik wist ook wel dat massa kweken, een man worden… Dat was hij toen nog niet, op dat moment. Misschien wel in zijn hoofd, maar lichamelijk nog niet.”

“Nu zie je dat wel. Het is nu een kerel die er staat. Hij wordt niet zomaar opzij gezet, dat is echt het grote verschil”, aldus De Boer. “Daarvoor was het een iel mannetje en nu staat er iemand. Het is een echte vent. Dat met een brok met kwaliteit en vertrouwen maakt van hem een van de beste middenvelders van de Eredivisie.”

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts