There are no ads, please add some


‘Politie gaat nog eens agenten tellen’

De politie telt de komende dagen precies na hoeveel agenten er eventueel beschikbaar zijn om in het weekend van 21, 22 en 23 maart te werken bij eredivisiewedstrijden in negen gemeenten. Direct na dat weekeinde is de nucleaire top in Den Haag.

De Telegraaf schreeft woensdag al dat burgemeesters van de speelsteden besloten de wedstrijden te schrappen omdat er te weinig agenten beschikbaar zijn. Volgens de woordvoerder van burgemeester Peter den Oudsten van Enschede heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid de burgemeesters en de politie dringend verzocht om nog eens goed te zoeken naar mogelijkheden. Vrijdag wordt de zaak opnieuw bekeken. Mogelijk kunnen een of enkele duels dan toch doorgaan.

De voetbalbond KNVB stuurde eerder een brandbrief naar minister Opstelten, hopend op een opening vanuit Den Haag. „Het genomen besluit is nu heel duidelijk: nee. De burgemeesters zijn verantwoordleijk voor de handhaving van openbare orde en veiligheid en als dat niet gegarandeerd kan worden, kunnen de wedstrijden niet doorgaan. Maar ze realiseren zich dat het een uniek besluit is en voor de KNVB heel lastig. Daarom zijn ze bereid om er vrijdag nogmaals naar te kijken”, zegt de woordvoerder van Den Oudsten.

Den Oudsten en zijn collega Rob van Gijzel van Eindhoven zitten namens de burgemeesters in de zogenoemde Regiegroep Voetbal en Veiligheid. Daarin zijn ook politie, justitie, ministerie en KNVB vertegenwoordigd. Deze regiegroep komt vrijdag opnieuw bijeen.

Tekst: De Telegraaf


Gerelateerde posts